Thajská kuchyňa
Každý, kto navštívil túto nádhernú, pestrofarebnú krajinu potvrdí, že jedlo je jedno z najlepších vecí na živote v Thajsku. Je nielen vynikajúce, ale aj lacné a zdravé. Nájdete ho takmer na každom rohu ulice, v akúkoľvek dennú, či nočnú hodinu.
V thajskej kuchyni sa kladie dôraz na ľahko pripravované jedlá so silne aromatickými zložkami.
Thajská kuchyňa sa mierne líši v jednotlivých regiónoch krajiny. Ide najmä o severný, severovýchodný, centrálny a južný región. Okrem týchto regionálnych kuchýň, existuje aj niečo ako Thajská kráľovská kuchyňa, ktorá sa datuje od cca 1351 – 1767, kráľovstva Ayutthaya. Jednotlivé regionálne kuchyne sú väčšinou spojené s krajinami, s ktorými Thajsko v danom regióne hraničí. Napríklad kuchyňa severovýchodná je podobná južnému Laosu, kým severná kuchyňa má spoločné jedlá so severným Laosom a Barmou. Niektoré populárne jedlá boli pôvodne čínske a do Thajska dovezené obyvateľmi Teochew, ktorí tvoria väčšinu thajských číňanov. Číňania takisto predstavili používanie woku, techniku smaženia a restovania, ustricovú omáčku a sójové výrobky. Thajská kuchyňa sa stalo známou vo svete po roku 1960, keď sa Thajsko stalo turistickou destináciou.