Žlté kari s kuracím mäsom

Podľa thajcov je práve žlté kari dobrá voľba pri zoznamovaní sa s thajskou kuchyňou pre cudzincov (alebo „farangov“ ako ich oni nazývajú).

Každopádne je o niečo jemnejšie ako ostatné druhy a určite menej pikantné ako napríklad červené kari.

Suroviny na prípravu receptu (3-4 porcie):

  • 400 ml kokosového mlieka
  • 2 polievkové lyžice žltej kari pasty
  • 1 väčšie kuracie prsia
  • 1-2 šálky vody
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 plechovka sterilizovaných baby kukuričiek
  • 1 čajová lyžička rybacej omáčky
  • ½ čajovej lyžičky cukru

 

Postup prípravy :

  1. Nakrájame si cibuľu, kukuričky a kuracie prsia na menšie kúsky. Takisto nakrájame zemiaky a dáme si ich vopred zvlášť uvariť. Nemusia byť úplne do mäkka, stačí ich povariť zhruba 5 minúť.
  2. Otvoríme plechovku kokosového mlieka a zoberieme vrchnú hustnú časť a dáme na panvicu. Zohrejeme až kým sa nezačne z mlieka oddeľovať olej. Potom pridáme pastu žlté kari a chvíľočku miešame.
  3. Keď už cítime intenzívnu vôňu pridáme mäso, premiešame a varíme kým nie je mäso hotové. Potom pridáme zvyšok kokosového mlieka, vodu a privedieme k varu.
  4. Pridáme zemiaky, cibuľu, kukuričky a pár minút povaríme. Keď máme pocit, že je zelenina hotová, dochutíme rybacou omáčkou a cukrom.
  5. Dozdobíme lístkom kafírovej limetky a červenou čili papričkou.
  6. Podávame s jasmínovou ryžou.

 

 

Fotogaléria: Žlté kari s kuracím mäsom