Stir-fried Sweet and Sour Vegetables - Zelenina s kuracím mäsom na sladko-kyslý spôsob
Suroviny na prípravu receptu (pre 2-3 osoby) :
- 250 gramov kuracieho mäsa
- asi 2 PL kukuričnej múky (solamyl)
- olej na vyprážanie a restovanie
- ananás, paradajky, cibuľu a mrkvu – z každého budeme potrebovať asi 60 g
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 jarná cibuľka
- 2 stonky zeleru
Na dochutenie budeme potrebovať:
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 PL ustricovej omáčky
- 2 PL kečupu
- 2 čajové lyžičky octu
- 1 čajová lyžička mletého korenia
- 4 čajové lyžičky cukru
Spôsob prípravy receptu:
- Začneme krájaním ananásu, paradajky, cibuľe a mrkvy na menšie kocky. Jarnú cibuľku a zeler si pokrájame na asi 2 cm. dlhé kúsky. Cesnak posekáme nadrobno a kuracie mäso si nakrájame takisto na menšie kocky.
- Kúsky mäsa budeme obalovať v solamyle.
- Na panvici si rozohrejeme olej a keď je horúci pomaly vkladáme kúsky mäsa a vyprážame do zlatista.
- Do woku dáme 2 polievkové lyžice oleja, zohrejeme a postupne pridávame vypražené mäso, cesnak, cibuľu, paradajky, ananás a mrkvu. Premiešame a chvíľu porestujeme.
- Pridáme suroviny na dochutenie a všetko spolu premiešame. Nakoniec pridáme zeler a jarnú cibuľku.
- Už iba pár minút porestujeme a môžeme servírovať.