Stir-fried Sweet and Sour Vegetables - Zelenina s kuracím mäsom na sladko-kyslý spôsob

Suroviny na prípravu receptu (pre 2-3 osoby) :

  • 250 gramov kuracieho mäsa
  • asi 2 PL kukuričnej múky (solamyl)
  • olej na vyprážanie a restovanie
  • ananás, paradajky, cibuľu a mrkvu – z každého budeme potrebovať asi 60 g
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 jarná cibuľka
  • 2 stonky zeleru

Na dochutenie budeme potrebovať:

  • 2 PL sójovej omáčky
  • 2 PL ustricovej omáčky
  • 2 PL kečupu
  • 2 čajové lyžičky octu
  • 1 čajová lyžička mletého korenia
  •  4 čajové lyžičky cukru

Spôsob prípravy receptu:

  1. Začneme krájaním ananásu, paradajky, cibuľe a mrkvy na menšie kocky. Jarnú cibuľku a zeler si pokrájame na asi 2 cm. dlhé kúsky. Cesnak posekáme nadrobno a kuracie mäso si nakrájame takisto na menšie kocky.
  2. Kúsky mäsa budeme obalovať v solamyle.
  3. Na panvici si rozohrejeme olej  a keď je horúci pomaly vkladáme kúsky mäsa a vyprážame do zlatista.
  4. Do woku dáme 2 polievkové lyžice oleja, zohrejeme a postupne pridávame vypražené mäso, cesnak, cibuľu, paradajky, ananás a mrkvu. Premiešame a chvíľu porestujeme.
  5. Pridáme suroviny na dochutenie a všetko spolu premiešame. Nakoniec pridáme zeler a jarnú cibuľku.
  6. Už iba pár minút porestujeme a môžeme servírovať.