Restované kuracie mäso s bazalkou - Stir-fried Chicken with Holy Basil

Suroviny na prípravu receptu (pre 2-3 osoby) :

  • 200 gramov mletého mäsa (kuracie, bravčové alebo hovädzie)
  • 8-10 strúčikov cesnaku, ktorý si nadrobno posekáme
  • 4 čajové lyžičky posekaného čerstvého čili
  • asi 150 g bazalky
  • asi 100g dlhých fazuliek
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 150 ml. kuracieho vývaru alebo vody

Na dochutenie si pripravíme:

  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice ustricovej omáčky
  • 2 čajové lyžičky cukru

Postup prípravy receptu:

  1. Vo woku si rozohrejeme olej. Do horúceho oleja pridáme cesnak a čili.
  2. Postupne pridávame mäso a spolu porestujeme.
  3. Keď je mäso tak na pol uvarené pridáme fazulky, suroviny na dochutenie a vývar.
  4. Na záver pridáme bazalkové listy, všetko spolu chvíľu porestujeme a vypneme.