SOM TAM - Pikantný šalát zo zelenej papáje
Pripravíme si
Suroviny na prípravu šalátu:
- 1 zelená papája, z ktorej vyberieme semienka a následne si ju postrúhame
- 1-2 čili papričky
- 2-3 strúčiky cesnaku, ktorý si posekáme
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- 2 čajové lyžičky cukru
- 1/3 šálky dlhých fazuliek posekaných na asi 3 cm kúsky
- 1 paradajka, pokrájaná na 6 kúskov
- 2 polievkové lyžice orieškov
- 1 polievková lyžica rybacej alebo sójovej omáčky
- ¼ čajovej lyžičky soli
Pozn.: Papáju môžeme nahradiť uhorkou, kapustou alebo mrkvou
Spôsob prípravy receptu:
- Do mažiara postupne pridávame cesnak, čili a rozdrvíme si ich na kúsky, potom pridáme citrónovú šťavu, cukor a rybaciu omáčku.
- Zmes premiešame s fazuľkami, paradajkou, soľou a papájou.
- Podávame s lepkavou ryžou
Šalát by mal byť kombináciou 4 elementov Thajskej kuchyne : pikantnosť, sladkosť, kyslosť a slanosť.