Kari rezance s kuracím mäsom

Postup prípravy pasty červené kari

Hotovú pastu červené kari si môžete zakúpiť aj v špecializovanej predajni s ázijskými potravinami.

 

Suroviny na prípravu receptu (pre 2-3 osoby) :

  • 250 gramov kuracieho mäsa, ktoré si nakrájame na kúsky
  • 70 gramov vaječných rezancov na varenie a 70 gramov vaječných rezancov na vypraženie - recept pochádza z Thajska, kde bežne kúpite čerstvé rezance. Nie je však problém použiť aj sušené- obyčajné u nás kúpené vaječné rezance, v tom prípade je ich ale potrebné najskôr uvariť, nechať chvíľu vysušiť a až potom vyprážať.
  • olej na vyprážanie
  • 2 polievkové lyžice oleja na kari pastu
  • asi 2 polievkové lyžice červené kari pasty ( červená kari pasta je pomerne pikantná, takže ak nemáte radi príliš pikantné jedlá môžete použiť menšie množstvo, ak preferujete pikantnejšie chute, použite jej viac)
  • 400 ml vody
  • 300 ml kokosového mlieka
  • 2 polievkové lyžice rybacej omáčky alebo jedna čajová lyžička soli
  • 1 polievková lyžica hnedého cukru, štipka soli
  • 1 čajová lyžička kari korenia

Spôsob prípravy receptu:

  1. V hrnci si na strednom plameni rozohrejeme olej do ktorého pridáme kari pastu, kari korenie a miešame až pokiaľ sa nezačne uvoľňovať intenzívna vôňa.
  2. Pridáme kuracie mäso a porestujeme kým je mäso takmer hotové.
  3. Potom pridáme kokosové mlieko, vodu, rybaciu omáčku, cukor a soľ a privedieme k varu. Po prevretí vypneme.
  4. Do woku dáme olej a počkáme kým sa rozohreje. Do horúceho oleja pomaly vkladáme rezance a vysmažíme do zlatista (ak používame sušené, tak je ich ešte predtým potrebné uvariť)
  5. Ďalšie rezance vložíme do vriacej vody a povaríme asi 2-4 minúty (podľa hrúbky rezancov alebo návodu na sáčku). Rezance potom prepláchneme studenou vodou.
  6. Jedlo máme hotové. Servírujeme ho tak, že do každej misky alebo tanierika na servírovanie vložíme uvarené rezance, zalejeme kari omáčkou s mäsom a na vrch uložíme vypražené rezance.
  7. Môžeme ešte dozdobiť kúskami korianderu a šalotky, alebo kúskom limetky. Jedlo chutí aj vyzerá fantasticky.

Fotogaléria: Kao Soi - Kari rezance s kuracím mäsom