Kari rezance s kuracím mäsom
Postup prípravy pasty červené kari
Hotovú pastu červené kari si môžete zakúpiť aj v špecializovanej predajni s ázijskými potravinami.
Suroviny na prípravu receptu (pre 2-3 osoby) :
- 250 gramov kuracieho mäsa, ktoré si nakrájame na kúsky
- 70 gramov vaječných rezancov na varenie a 70 gramov vaječných rezancov na vypraženie - recept pochádza z Thajska, kde bežne kúpite čerstvé rezance. Nie je však problém použiť aj sušené- obyčajné u nás kúpené vaječné rezance, v tom prípade je ich ale potrebné najskôr uvariť, nechať chvíľu vysušiť a až potom vyprážať.
- olej na vyprážanie
- 2 polievkové lyžice oleja na kari pastu
- asi 2 polievkové lyžice červené kari pasty ( červená kari pasta je pomerne pikantná, takže ak nemáte radi príliš pikantné jedlá môžete použiť menšie množstvo, ak preferujete pikantnejšie chute, použite jej viac)
- 400 ml vody
- 300 ml kokosového mlieka
- 2 polievkové lyžice rybacej omáčky alebo jedna čajová lyžička soli
- 1 polievková lyžica hnedého cukru, štipka soli
- 1 čajová lyžička kari korenia
Spôsob prípravy receptu:
- V hrnci si na strednom plameni rozohrejeme olej do ktorého pridáme kari pastu, kari korenie a miešame až pokiaľ sa nezačne uvoľňovať intenzívna vôňa.
- Pridáme kuracie mäso a porestujeme kým je mäso takmer hotové.
- Potom pridáme kokosové mlieko, vodu, rybaciu omáčku, cukor a soľ a privedieme k varu. Po prevretí vypneme.
- Do woku dáme olej a počkáme kým sa rozohreje. Do horúceho oleja pomaly vkladáme rezance a vysmažíme do zlatista (ak používame sušené, tak je ich ešte predtým potrebné uvariť)
- Ďalšie rezance vložíme do vriacej vody a povaríme asi 2-4 minúty (podľa hrúbky rezancov alebo návodu na sáčku). Rezance potom prepláchneme studenou vodou.
- Jedlo máme hotové. Servírujeme ho tak, že do každej misky alebo tanierika na servírovanie vložíme uvarené rezance, zalejeme kari omáčkou s mäsom a na vrch uložíme vypražené rezance.
- Môžeme ešte dozdobiť kúskami korianderu a šalotky, alebo kúskom limetky. Jedlo chutí aj vyzerá fantasticky.