Pad Thai
Suroviny na prípravu receptu (pre 2-3 osoby) :
- 250 gramov ryžových rezancov
- 250 gramov kuracieho mäsa, ktoré si nakrájame na kúsky
- 1 vajíčko
- 5 strúčikov cesnaku, ktorý si nadrobno nakrájame
- 3 strúčiky šalotky, ktorú si nadrobno nakrájame
- 3 čajové lyžičky sušených kreviet
- asi 80 g. Tofu - nakrájame si ho na malé kocky
- asi 200 g. bambusových výhonkov
- 100g. pažítky nakrájanej na asi 3 cm. dlhé kúsky
- 2 polievkové lyžice oleja
Na dochutenie budeme potrebovať:
- 2 polievkové lyžice rybacej omáčky
- 2 polievkové lyžice ustricovej omáčky
- 2 polievkové lyžice hnedého cukru
- 1 polievková lyžica čili omáčky
- 3 polievkové lyžice koncentrátu z tamarindu (tamarind zmiešame s troškou vody)
Postup prípravy receptu:
- Vo woku na slabom plameni rozohrejeme olej, pridáme cesnak a Tofu. Porestujeme, až kým Tofu nedostane zlatistú farbu.
- Pridáme sušené krevety. Minútku porestujeme, potom všetko posunieme na jednu stranu woku, prípadne vyberieme na tanierik.
- Ryžové rezance si uvaríme podľa návodu, mali by byť tak al dente nie úplne rozvarené.
- Do stredu woku dáme 1 polievkovú lyžicu oleja a naň rozbijeme jedno vajíčko. Z neho spravíme akoby praženicu, tzn. že vajíčko potrháme na kúsky.
- K vajíčku potom pridáme uvarené rezance, ingrediencie na dochutenie a všetko premiešame. Vložíme aj zmes ktorú sme si odložili na jednu stranu woku alebo na tanierik a dobre premiešame. Môžeme pridať aj pár lyžíc vody alebo kuracieho vývaru.
- Pridáme zvyšné suroviny a porestujeme asi minútku.
- Vypneme a môžeme servírovať. Na tanieri dozdobíme.
Na ozdobu : bambusové výhonky, posekané oriešky, kúsok limetky
Pre inšpiráciu, ako to robia profesionáli : https://www.youtube.com/watch?v=nzZDytwL9t4