Pad Thai

Suroviny na prípravu receptu (pre 2-3 osoby) :

  • 250 gramov ryžových rezancov
  • 250 gramov kuracieho mäsa, ktoré si nakrájame na kúsky
  • 1 vajíčko
  • 5 strúčikov cesnaku, ktorý si nadrobno nakrájame
  • 3 strúčiky šalotky, ktorú si nadrobno nakrájame
  • 3 čajové lyžičky sušených kreviet
  • asi 80 g. Tofu  -  nakrájame  si ho na malé kocky
  • asi 200 g. bambusových výhonkov
  • 100g. pažítky nakrájanej na asi 3 cm. dlhé kúsky
  • 2 polievkové lyžice oleja

Na dochutenie budeme potrebovať:

  • 2 polievkové lyžice rybacej omáčky
  •  2 polievkové lyžice ustricovej omáčky
  •  2 polievkové lyžice hnedého cukru
  •  1 polievková lyžica čili omáčky
  •  3 polievkové lyžice koncentrátu z tamarindu (tamarind zmiešame s troškou vody) 

Postup prípravy receptu:

  1. Vo woku na slabom plameni rozohrejeme olej, pridáme cesnak a Tofu. Porestujeme, až kým Tofu nedostane zlatistú farbu.
  2. Pridáme sušené krevety. Minútku porestujeme, potom všetko posunieme na jednu stranu woku, prípadne vyberieme na tanierik.
  3. Ryžové rezance si uvaríme podľa návodu, mali by byť tak al dente nie úplne rozvarené.
  4. Do stredu woku dáme 1 polievkovú lyžicu oleja a naň rozbijeme jedno vajíčko. Z neho spravíme akoby praženicu, tzn. že vajíčko potrháme na kúsky.
  5. K vajíčku potom pridáme uvarené rezance, ingrediencie na dochutenie a všetko premiešame. Vložíme aj zmes ktorú sme si odložili na jednu stranu woku alebo na tanierik a dobre premiešame.  Môžeme pridať aj pár lyžíc vody alebo kuracieho vývaru.
  6. Pridáme zvyšné suroviny a porestujeme asi minútku.
  7. Vypneme a môžeme servírovať. Na tanieri dozdobíme.

Na ozdobu :  bambusové výhonky,  posekané oriešky, kúsok limetky

Pre inšpiráciu, ako to robia profesionáli : https://www.youtube.com/watch?v=nzZDytwL9t4

Fotogaléria: Pad Thai - Pražené rezance na thajský spôsob